Σπύρος Κ. Παπασπύρου M.D Ph.D

 

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

 

Α.Ε Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Εικονική Περιήγηση στο Ιατρείο

Εφαρμογές L.A.S.E.R.

 

 

 

Video πάνω και κάτω:ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΗ - ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΩΝ ΡΙΝΙΚΩΝ ΚΟΓΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΤΟΝΗ ΡΙΝΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗΣ, ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ LASER ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ. Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΚΤΟΜΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΥΠΩΝ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΓΧΩΝ.

 

las3 

 

 

 

Πρωτοποριακή χειρουργική αποκατάσταση με ειδικό LASER επιλεγμένων σκολιωτικών τμημάτων του Ρινικού Διαφράγματος και Καυτηρίαση Ρινικών Κογχών. Συρρίκνωση με στόχο την αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής στο φυσιολογικό.


Η επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά με κάμερα και monitor υψηλής ευκρίνειας. Διαρκεί 45 λεπτά με τοπική αναισθησία, χωρίς αιμοραγία, πόνο και πωματισμό στο εσωτερικό της μύτης (γάζες ή ειδικούς σπόγγους τύπου merocell).
Ο ασθενής επιστρέφει μετά μία ώρα στο σπίτι του, στην εργασία του.

Εκτός του ειδικού LASER με εύκαμπτη ίνα (οχι Laser διοξεiδίου του άνθρακα που δεν έχει θέση στην ρινική κοιλότητα προς το παρόν) χρησιμοποιείται και άλλος σύγχρονος βιοτεχνολογικός εξοπλισμός ειδικός για το «ΣΤΡΑΒΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ»

Η μέθοδος ονομάζεται FEELS και διενεργείται μόνο σε λίγα εξειδικευμένα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής που είναι εξοπλισμένα ειδικά με αυτό το LASER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι παντός τύπου επεμβάσεις στον Λάρυγγα - Φωνητικές χορδές επιτελούνται κάτω απο το χειρουργικό μικροσκόπιο με γενική αναισθησία και με νοσηλεία μόνο σε κλινική και παραμονή σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας 2 έως 3 ώρες, και στην συνέχεια επιστροφή στο σπίτι.Σε προχωρημένους μόνο καρκίνους λάρυγγος απαιτείται διανυκτέρευση 2 - 3 ημερών.Εδώ έχει κατ΄εξοχήν ένδειξη και εφαρμογή το LASER Διοξειδίου του άνθρακα.